Diskret teknik ger Michelin-restaurangen ÄNG full koll på gästerna

Restaurang ÄNG på Ästad Vingård lockar gäster från hela världen med smakupplevelser, fantastisk service och vackra miljöer. Nu öppnar man i nybyggda lokaler och tar hjälp av diskreta digitala lösningar för att kunna leverera en ännu bättre gästupplevelse.

Ursprungliga ÄNG öppnade redan 2019 i Ästad Vingårds lokaler och efter drygt två år fick man sin första stjärna i Guide Michelin. Den 1 juli tidigare i år förändrades dock det mesta då ÄNG öppnade i en ny spektakulär byggnad och invigde sitt nya koncept där gästen förflyttade sig mellan olika matsalar flera gånger under kvällen.

”Genom att förflytta sig under middagen kan gästen behålla skärpan och är mer mottaglig för nya intryck”, säger Daniel Carlsson, vd och delägare på ÄNG samt Ästad Vingård.

Den nya restaurangen ligger som ett ensamt glashus mitt ute på en idyllisk äng. Efter att ha tagit en promenad längs stigen fram till huset välkomnas gästerna till bords. Ett par serveringar in i middagen är det dock dags att resa på sig – för att ta hissen ned under jord, till vinkällare, lounge och den stora matsalen med utsikt över en sjö.

Tekniken möjliggör de viktiga detaljerna.

Foto: Jonas Bjerre Poulsen

Varje miljö i nya ÄNG har sitt eget team av servis och sommelierer. Det innebär att varje gång gästerna byter miljö möts de också av en ny grupp ur serveringspersonalen som tar över gästen från det förra teamet.

När nästa team tar över gästen får ingen information falla bort. Det nya teamet ska vara insatt i gästen och till exempel känna till viner som diskuterats tidigare under kvällen, vilket vatten som ska serveras eller duka korrekt om gästen är vänsterhänt”, säger Ann-Catrine Johansson, general manager på ÄNG.

För att upplevelsen ska kännas sömlös för gästen måste samtliga ur personalen ha konstant men diskret kontakt med varandra, något som endast blir möjligt med teknikens hjälp eftersom våningsplan och väggar skiljer miljöerna åt.

Surface Pro i Platina smälter in i dekoren

Foto: Kristian Sahlberg

Genom att ha varsin stilren och diskret Surface Pro 7+ i färgen Platina smälter surfplattorna in med övriga dekoren på arbetsstationen.

”Det är oerhört inspirerande att se hur ÄNG kombinerar teknik och digitalisering med gastronomi för att ta sina gästers upplevelse till nästa nivå. Surface-enheterna är ultralätta att arbeta med och samtidigt flexibla för personalen. Här presenteras all information som nästa team behöver och erbjuder en sömlös upplevelse för såväl personalen som gästerna”, säger Amanda Lindgren, affärsområdeschef för Surface and Devices på Microsoft Sverige.

”Upplevelsen ÄNG bygger på att personalen diskret kan kommunicera med varandra och samtidigt få detaljerad information om var varje gäst befinner sig i vårt flöde. Utan tekniken hade det varit omöjligt”, avslutar Ann-Catrine Johansson, general manager på ÄNG.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa ditt företag med era IT-utmaningar? Kontakta oss idag för ett förutsättningslöst samtal.