När skiten inte funkar – 7 saker att tänka på vid upphandling av IT-hårdvara

Ett samarbete byggt på trygghet och tillförlitlighet

När ditt företag står inför beslutet att upphandla ny IT-hårdvara, öppnar sig en värld av möjligheter men kanske även en hel del utmaningar. Att välja rätt IT-produkter och således även rätt IT-leverantör av dessa kan vara avgörande för att säkerställa att din organisation får maximal nytta och värde för investeringen.

Med många alternativ att välja mellan och ett ständigt föränderligt tekniskt landskap kan det vara överväldigande att navigera i upphandlingsprocessen kring IT-produkter. För att underlätta processen har vi på TechStar IT sammanställt en guide som belyser sju centrala punkter att ta med i beräkningen.

1. Behovsanalys
Att ha en klar och tydlig vision av organisationens behov och mål är grundläggande för att kunna välja rätt IT-hårdvara och leverantör av denna. Se därför till att identifiera de specifika behov som IT-produkterna skall uppfylla och inventera de resurser som redan finns.

2. Beställning och leverans
Analysera hur ditt och din organisations orderflöde kommer att se ut. Förändras din verksamhet snabbt och således har ett behov av snabba leveranser är detta väl värt att ta med i beaktning.

3. Leverantörsrykte och support
Välj leverantörer med gott rykte och bra supportavtal. En engagerad och intresserad återförsäljare är avgörande, eftersom de kan erbjuda anpassad service, produktrekommendationer och teknisk support som är skräddarsydd efter dina specifika behov.

4. Skalbarhet och framtidssäkerhet
Din organisations behov och krav kan förändras över tid, vilket gör det viktigt att välja en leverantör av IT-hårdvaror som är flexibel nog att förändras med din organisation. Se även till att välja produkter som kan skalas upp och anpassas för att möta framtida behov.

5. Återtag och hantering av gammal utrustning
Att hantera och återta gammal utrustning är i dagens samhälle en viktig del vid byte av IT-produkter. Se därför till att det finns planer för återtag och miljövänlig hantering av gammal utrustning så som återvinning, återanvändning eller korrekt deponering. Detta kommer att minimera miljöpåverkan och bidra till en hållbar utveckling.

6. Teknisk kompabilitet
Tänk även på att det är viktigt att välja IT-produkter som kan integreras på ett bra sätt med organisationens befintliga IT-infrastruktur. Detta är en viktig del att ta hänsyn till för att göra långsiktiga och hållbara investeringar.

7. Miljöhänsyn
Överväg miljöpåverkan av produkterna och prioritera de som erbjuder god energieffektivitet och är tillverkade av miljövänliga material. Genom att även välja leverantörer som tar ansvar för sin miljöpåverkan och erbjuder miljövänliga produkter kan du och din organisation bidra till att minska utsläppen av växthusgaser.

Att upphandla IT-utrustning kan vara en komplex process, men genom att prioritera ovanstående faktorer kan du öka chansen för en lyckad upphandling som möter organisationens specifika behov och främjar tillväxt och effektivitet på lång sikt.

Så, när skiten inte funkar och du vill ha hjälp med att upphandla IT-produkter, eller om du vill veta mer om vad vi kan erbjuda dig och ditt företag – kontakta oss på TechStar IT för en personlig konsultation, hos oss hittar du engagerade medarbetare som jobbar för långsiktiga relationer.